Bernardan Talo on Federico Garcia Lorcan tragedianäytelmä, joka sijoittuu 1930-luvun espanjalaiselle maaseudulle. Bernarda Alban aviomies kuolee ja kahdeksan vuoden suruaika alkaa. Perinteen mukaan äiti lukitsee itsensä ja viisi tytärtään asuntoon, mikä on katastrofi naimisiin haluaville ja pian täysi-ikäistyville tyttärille. Tytärten klaustrofobinen vankeus aiheuttaa keskinäistä kilpailua, ja helteisenä kesäyönä tapahtumat saavuttavat traagisen lakipisteensä.

Näytelmä sijoittuu 50 vuotta aiemmin tapahtuneen Milanon kongressin varjoon, joka kielsi viittomakielen käytön kouluissa ja loi kuuron perheen vankeuteen syvempiä kerroksia. Näytelmän ohjaaja Josette Bushell-Mingos tuo näytelmän nykyaikaan rinnastamalla näytelmän teemoja nykyajan polttaviin aiheisiin kuten nationalismiin, naisten vapautusliikkeeseen, sortoon ja väkivaltaan maailmassa. Lavalla nähdään seitsemän viittomakielistä naisnäyttelijää ja luvassa upea visuaalinen kokonaisuus, jossa mm. flamencotanssia ja muita yksityiskohtia.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kolme pohjoismaista viittomakielistä teatteria, Suomen Teatteri Totti, Ruotsin Riksteaternin Tyst Teater ja Norjan Teater Manu, ovat yhdistyneet ja tehneet suuren teatteriprojektin yhdessä.

Esityskielenä puhuttu ruotsi, kansainvälinen viittominen ja suomenkielinen tekstitys. Suomessa vain kaksi esitystä, perjantaina 1.9. klo 19 ja lauantaina 2.9. klo 13 Kulttuuritehdas Korjaamolla, Vaunusalissa, Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki.
Lippujen hinta: 23€ / 15€ (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet)
Huom! Lippujen hinta nousee 28.8. alkaen 27 €/19€
Liput ovat jo myynnissä osoitteessa : www.tiketti.fi

Tätä et halua ohittaa!