Missio

Teatteri Totti tuottaa täysin sydämin vaikuttavaa, valloittavaa, kantaaottavaa, kiinnostavaa, sekä laadukasta ja yleisöä innostavaa suomalaista viittomakielistä ja visuaalista kaikille sopivaa teatteria.

Teatteri Totin totally visually

Teatteri Totti on Suomen ainoa säännöllisesti suomalaista viittomakielistä teatteriproduktiota tuottava teatteri. Teatteri Totti tuottaa esityksiään monille eri ikäryhmille, aina lapsista aikuisiin ja vanhempaan ikäpolveen asti. Myös muut viittomakielisestä teatterista kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita katsomaan esityksiä, sillä suurin osa niistä on puheelle tulkattuja.
Teatteri Totin eri näytelmissä on ollut vaikutelmia kulttuurin tunnettavista ominaisuuksista, kielikulttuurista ja uusista haasteista. Teatteri Totille on tärkeää tuoda viittomakielisiä teatteripalveluja ja -toimintaa yhä enemmän myös Helsingin ulkopuolelle. Totin esityksiä onkin jo useaan kertaan tilattu eri puolille Suomea.  Teatteri Totin kautta on mahdollista tilata myös monenlaisia työpajoja ja teatterikerhoja. Teatteri järjestää toisinaan myös kursseja ja on osallistunut kulttuurivaihtoihin ja on käynyt kotimaan lisäksi myös ulkomailla opettamassa teatteria. Teatterikasvatus on hyvin tärkeä osa teatterin toimintaa.
Teatteri Totti on toiminut yli 30 vuotta, kun se perustettiin vuonna 1987. Teatteri Totti toimi alun perin Kuurojen Liitto ry:n alaisuudessa ja vuonna 2015 Teatteri Totti siirtyi Teatteri totti ry:n alaisuuteen toimimaan itsenäisesti. Teatteri Totilla on yhteistyösopimuksia Kuurojen Liiton ja Suomen Kansallisteatterin kanssa. Totti oli Helsingin kaupungin kehittämishankkeessa vuosien 2013-2016 ajan, ja sen jälkeen toiminut kaupungin kulttuuriyhteisötuella. Valtio tukee Teatteri Totin toimintaa vuodelta 2006 lähtien. Teatteri Totti kehittää jatkuvasti toimintaansa ja verkostoituu entistä enemmän teatterialan toimijoiden kanssa sekä Suomessa että myös kansainvälisellä tasolla.