TIEDOTE

Teatteri Totin uudet siivet Hölmöläiset-näytelmässä! 

Teatteri Totti on Suomen ainoa viittomakielinen teatteri, ja sille on aina ollut tärkeää kehittää näyttelijöiden ammattitaitoa ja tarjota laadukkaita esityksiä sekä visuaalisia teatterielämyksiä. Arvojemme mukaisesti tuemme myös viittomakielisiä kuuroja heidän uravalinnoissaan ja vahvistamme kuurojen kulttuuria. 

Annamme tukea ja mahdollisuuksia rohkeille viittomakielisille, jotka ovat ensikertalaisia teatterialalla ja haluavat haastaa itseään näyttelijöinä, ohjaajina ja toimijoina eri tuotantotehtävissä.  

Teatteri Totin uusinta tuotantoa tänä syksynä edustaa Hölmöläiset-näytelmä, jossa on kiinnostava ja rohkea kokoonpano: kaikki tiimin jäsenet kokeilevat uutta tehtävää.

Näytelmän ohjaa Silva Belghiti, joka on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2018. Hän on ollut näyttelijänä muun muassa Teatteri Totin paljon julkisuutta saaneessa ja suositussa näytelmässä Vaginamonologeja. Nyt hän uskalsi tarttua uuteen haasteeseen ja otti esikoisohjaustyökseen Hölmöläiset. 

Hölmöläiset-näytelmän naisnäyttelijä, suomenkielinen Outi Ikonen on ammattinäyttelijänä konkari, sillä kokemusta hänellä on alalta jo yli 10 vuotta. Hän on ollut mukana kymmenissä näytelmissä ja elokuvissa ja valmistunut näyttelijäksi Turun ammattikorkeakoulusta. Lisäkoulutusta hän on hankkinut muun muassa Taideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta. Nyt hän on ensimmäistä kertaa mukana viittomakielisessä näytelmässä, joten hän on opetellut viittomakieltä ja kuurojen kulttuuria. Roolissaan hän yhdistää puhuttua suomea ja viittomakieltä.

Näytelmän miesnäyttelijä on viittomakielinen Jonas Kemppi, joka on ammatiltaan sisustusarkkitehti ja pätevöitynyt muotoilijaksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Jonas haluaa haastaa erilaisuuden, ja hän on ollut aktiivisesti mukana edistämässä viittomakielisten nuorten asioita. Teatterimaailmasta hänellä ei ole aiempaa kokemusta, joten hän hyppäsi rohkeasti mustaan aukkoon. Utelias ja lahjakas ensikertalainen kokeilee taitojaan näytelmätiimissä.

Ovatko hölmöläiset perinteisiä hölmöläisiä – vai vielä hölmömpiä ja naurettavampia? 

Tuotanto Teatteri Totti

Tuottaja Tarja Sandholm tarja.sandholm@teatteritotti.fi

Lehdistökuvat www.teatteritotti.fi 

 

Hölmöläiset-näytelmä 

Hölmöläiset on perinteisiin hölmöläistarinoihin pohjautuva uusi kotimainen kantaesitys.Se on suloinen, koskettava ja koominen tarina ystävyydestä, rajat ylittävästä rakkaudesta ja kahdesta iloisesta hölmöstä, jotka yrittävät kaikin keinoin rakentaa itselleen maailman parasta kylää.

Hölmölä on järjetön ja hölmö paikka, jossa tapahtuu järjettömiä ja hölmöjä asioita. Siellä järjellä ei ole sijaa, sillä järki unohdetaan jo kylän porteilla.

(Tarinan pohjamateriaalit ovat peräisin seuraavista teoksista: Eero Salola: Hölmölän Kylä I ja Hölmölän Kylä II; Pirkko-Liisa Surojegin: Suomen lasten hölmöläissadut.)

Esitys on viittomakielinen ja puhuttu suomeksi.

Kesto noin 50 minuuttia.

 

Ohjaus Silva Belghiti

Dramaturgi Jonne Putkonen

Näyttelijät Outi Ikonen ja Jonas Kemppi

Valokuvaus Jussi Rinta-Hoiska

Äänisuunnittelu Jari Vainionpää

Valosuunnittelu Martin Aro 

Naamiointi Anete Rilanto

Viittomakielen konsultointi Marianne Aro

Tuottaja Tarja Sandholm

Tuotanto Teatteri Totti 2019

 

Esitykset

Ensi-ilta:

17.9. klo 19.00, Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki

 

Seuraavat esitykset:

20.9. klo 19.00 Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki

21.9. klo 19.00 Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki

 

Muut esitykset:

1.10. klo 18.00 Valve-teatteri, Hallituskatu 7, Oulu 

3.10. klo 18.00 Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti

9.10. klo 15.00 Jyväskylän kuurojen yhdistys, Ilmarisenkatu 20, Jyväskylä

11.10. klo 19.00 Turun yliopistoteatteri, Läntinen rantakatu 23, Turku

 

Lipunmyyntitiedot löytyvät verkkosivuiltamme www.teatteritotti.fi

 

Tervetuloa katsomaan!